WANNEER

WAT

WAAR

Hele dag

Tentoonstelling : Zie jij wie dakloos is en wie niet?

Bij de theaterzaal, 2e etage.

De expositie van portretten wil stigma’s rond dakloosheid doorbreken. Het kan iedereen overkomen. De campagne is een initiatief van het Museum of Humanity in samenwerking met Giveme5 van The Present Movement.

Podcast en inloopspreekuren

16.30 – 22.00

 

 

 

 

 

 

 

16.30 – 18.00

14.00 – 17.00

  • Podcast: Een rugzak vol verhalen
    Hoe is het om geen dak boven je hoofd te hebben? Om rond te zwerven en niet te weten waar je ’s avonds slaapt? Waarom wordt iemand dakloos? En hoe lukt het om de straat weer te verlaten? In Een rugzak vol verhalen hoor je verhalen van mensen die dit kunnen weten. De serie is gemaakt door Hugo Verkley, in samenwerking met Stichting de Tussenvoorziening. 
  • Inloopspreekuur: Buurtteams: Iedereen kan soms hulp gebruiken.
  • Inloopspreekuur: digitale overheidszaken

Postzalen 2&3, 2e etage
Postzalen 2&3, 2e etage

Postzaal 1, 2e etage

19.30 – 22.00

Uit je dakloos Avondprogramma

Over (verborgen) dakloosheid…

In een divers programma wordt onder meer met een aantal ervaringsdeskundigen teruggekeken op het afgelopen jaar. Hoe is het hen vergaan? En wat mogen we verwachten voor komend jaar? Willem van Sermondt van het Kansfonds bespreekt hoe we dakloosheid eigenlijk meten en daarnaast komen een aantal initiatieven aan het woord die bijdragen aan de oplossingen van woningnood. Zo spreken GiveMe5 en Buurland, en lanceren de initiatieven Kamers met Aandacht, Onder de Pannen, Hospi Housing en Takecarebnb het gezamenlijke platform ‘Geef Tijdelijk Thuis’.

Theaterzaal, 2e etage

Sander van Leeuwen en Hans de Booij. Fotografie: Wouter Keuris

Het wordt niets zonder jou’ met Hans de Booij

Een speciaal onderdeel van de avond is de voorstelling Het wordt niets zonder jou van zanger Hans de Booij en zijn biograaf Sander van Leeuwen. Een kwetsbare en tegelijk vrolijke voorstelling over roem en succes, maar ook over pijnlijke relaties, bijna-doodervaringen, dreigende dakloosheid en eenzaamheidsgevoelens.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door het actieprogramma Eén tegen eenzaamheidUtrecht Omarmt en de Gemeente Utrecht.

Het avondprogramma met Hans de Booij is gratis. Reserveer wel je plaats(en), want vol=vol!